Wydawca treści

INFORMACJA DOTYCZĄCA OPINIOWANIA KIERUNKÓW KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO

Print Drukuj
Informuję, że w dniu 23 lutego 2023 r. Wojewódzka Rada Rynku Pracy przeprowadzi głosowanie w trybie obiegowym. Zgodnie z zapisem art. 22 ust. 5d ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r.o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, Marszałek Województwa Świętokrzyskiego zaprasza do wyrażenia opinii na temat ujętych w poniższej tabeli kierunków kształcenia zawodowego pod kątem zgodności z potrzebami rynku pracy:
  • przedstawiciela pracodawców, organizacji pracodawców, samorządu gospodarczego, innej organizacji gospodarczej, stowarzyszenia lub samorządu zawodowego, lub sektorowej rady do spraw kompetencji, właściwych dla opiniowanego zawodu,
  • dyrektora szkoły występującego o wydanie opinii o zasadności kształcenia w danym zawodzie zgodnie z potrzebami rynku pracy,
  • przedstawiciela organu prowadzącego szkołę, której dyrektor wystąpił o wydanie opinii
    o zasadności kształcenia w danym zawodzie zgodnie z potrzebami rynku pracy,
  • przedstawiciela kuratora oświaty,
  • przedstawiciela właściwej miejscowo powiatowej rady rynku pracy ze względu na siedzibę szkoły, która wystąpiła o wydanie opinii o zasadności kształcenia w danym zawodzie zgodnie z potrzebami rynku pracy.
Uprawnione podmioty mogą wyrażać opinie dot. kierunków kształcenia zawodowego drogą elektroniczną – przekazując je do Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Kielcach na adres e-mail: wup@wup.kielce.pl w terminie do dnia 22.02.2023 r. Przesłane we wskazanym terminie opinie zostaną przekazane członkom WRRP.
Wykaz szkół, które wystąpiły o zaopiniowanie nowych kierunków kształcenia zawodowego w następujących zawodach:
Wnioskodawca Zawód
Branżowa Szkoła Pierwszego Stopnia w Zespole Szkół Zawodowych w Pińczowie
  • pracownik obsługi hotelowej
  • przetwórca mięsa
  • magazynier-logistyk
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół Zawodowych w Pińczowie
  • technik spawalnictwa
  • technik logistyk
Publiczna Szkoła Policealna „Cosinus" w Kielcach
  • ortoptystka
Informacje o publikacji dokumentu


Menu nawigacji